De pure authentieke
smaak van Sud & Sol
In de landen rond de Middellandse Zee is men gepassioneerd door koken. Eetmomenten zijn er het belangrijkste onderdeel van de dag. De mediterrane keuken kent een grote verscheidenheid en is één van de lekkerste en gezondste ter wereld, niet in het minst door haar rijkdom aan pure, zonovergoten groentecreaties.
Het is ondertussen ruim twintig jaar geleden dat Sud & Sol met haar eerste mediterrane groentecreatie, de halfgedroogde tomaten, haar reis startte in de inspirerende en wondere wereld van de mediterrane groentekeuken.
Onze sterktes:
Kwaliteit van bij de basis
Onze kwaliteit begint bij de basis, waar we zorgvuldig selecteren uit de beste zuiderse groenten en fruit, deze op traditioneel mediterrane wijze bereiden en vervolgens subtiel marineren om de pure, onmiskenbare smaak te behouden.
Uniek productieproces
In ons uniek productieproces streven we naar perfectie, waar elke stap, van het selecteren van ingrediënten tot het marineren, met de grootste aandacht wordt uitgevoerd om te verzekeren dat onze producten een unieke smaakervaring bieden.
Puur én authentiek
Sud & Sol staat synoniem voor puurheid en authenticiteit, waarbij we trots zijn op het feit dat een deel van onze producten onder een 100% clean label vallen, zonder toevoegingen of bewaarmiddelen.
100% genieten
Laat je volledig onderdompelen in een ervaring van pure genot, waarbij de onmiskenbare zuiderse aroma's en smaken van Sud & Sol je zintuigen prikkelen en je uitnodigen voor een culinaire reis die je niet snel zult vergeten.
Slow food,
mediteRrANEan style
Alles begint bij de selectie van onze producten. Door op het juiste moment en op de juiste plaats te oogsten, starten we met grondstoffen boordevol smaak en natuurlijke vitamines. We laten zo min mogelijk tijd tussen het oogsten en het verwerken van de groentes, zo blijven de vitamines maximaal behouden, alsook behouden ze hun optimale structuur.
We telen bovendien onze tomaten in het mediterrane zuiden, hierdoor behouden ze doorheen alle seizoenen hun volle smaak. We streven er altijd naar om onze producten zo puur mogelijk op uw bord te krijgen - lekker gerijpt onder de mediterrane zon.
Tijd is een cruciale factor in onze processen, we gebruiken dan ook traditionele methodes in combinatie met de laatste rooster- en droog technieken. Zo grillen we onze groenten smaakvol en worden de halfgedroogde groenten op lage temperaturen gegaard. Het droogproces wordt hierbij op geen enkele manier geforceerd. Op die manier halen we het beste uit onze groenten en fruit naar boven. Na het drogen worden de producten gemarineerd in een authentiek kruidenmengsel en koolzaadolie.