De droogtechniek van de Sud'n'Sol-tomaatjes in de kijker

Chefs gaan weer volop aan de slag met “vergeten keukentechnieken” zoals fermenteren en roken, en ook drogen en konfijten worden terug hip. Vroeger werden die technieken ingezet om producten te bewaren, vandaag gaat het vooral om “smaak maken”.


Onze Sud'n'Sol producten zijn steeds zonder bewaarmiddelen, zonder additieven en 100% puur. Originele recepten sinds 1998.

Om onze gemarineerde tomaten te bereiden, drogen we ze in de oven op lage temperatuur gedurende wel 10 uur. Door het trage drogen verliezen ze wat van hun vocht maar behouden ze hun mooie rode kleur en positieve eigenschappen. Hun zoetheid en umami komen nu volop naar boven. Die smaken worden nog intenser gemaakt doordat we ze na het drogen onder dompelen in een marinade van koolzaadolie, look en oregano.


Door groenten te drogen en konfijten, kunnen ze langer bewaard worden op natuurlijke wijzen en worden ze getransformeerd in juweeltjes die smelten in je mond. Gebruik ze in pasta’s, risotto, op bruschetta’s, of op toasts.




0 reacties