Frank Fol, de Belgische "Vegetable Chef" tovert de heerlijskte Sud’n’Sol gerechten op het bord!


Chef Frank Fol – voormalig chef/eigenaar van Michelinsterrenrestaurant Sire Pynnock – is al meer dan dertig jaar gepassioneerd door groenten en alle producten die op onze aarde groeien en zijn kookkunsten waren sterk gericht op het gebruik van groenten en fruit.





Als voormalig sterrenchef in het Belgische culinaire theater, is hij vandaag een internationale adviseur op het gebied van gezonde, evenwichtige en plantaardige (zo vaak mogelijk maar niet systematische) voeding. Hij adviseert, coacht en geeft workshops over de hele wereld. Logisch dat Sud'n'Sol bij hem aanklopt voor foodie advies.

Op onze vraag ontwikkelde Frank een 6 tal fijne receptjes die je vlot vanuit jou keuken kunt op tafel toveren. Volg onze news pagina's en laat je verrassen door zijn verfijnde, maar eenvoudige groentegerechten.


Zonder overboord te gaan, zal hij vlees, gevogelte en vis in zijn gerechten verwerken, maar zal altijd een van de meest fervente verdedigers blijven van de kookstijl “groenten eerst, dan de andere producten”. Zijn gerechten zijn echter meer dan een match voor de beste gastronomische tafels of de nieuwe trendy – lees «gezonde» - restaurants.


Terwijl hij zijn slogan "Think Vegetables! Think Fruit!" promoot, reist hij de wereld rond om zijn benadering van de keuken van vandaag en morgen met zijn collega's te delen.


Het is voor hem ook een manier om zijn productkennis te vergroten en zich te laten inspireren door een eigentijdse manier van koken met groenten. Deze manier van koken is goed voor ons lichaam en natuurlijk voor de toekomst van onze planeet en onze kinderen, dat is onze toekomst!




RECEPT: Gepofte aardappel met bruschetta en vers kruidenslaatje.


Ingrediënten

4 pp

Bereidingstijd: 20 minuten

Technieken: koken, roosteren, stoven, rauw


360 gr Bruschetta van gemarinaarde groenten, Sud’n’Sol

16 niet te kleine krielaardappelen

Verse kruidenmix (basilicum, kervel, dille, peterselie, …)

Zeezout

Zwarte peper van de molen

Geut witte wijn azijn

Bereidingswijze:


1. Krielaardappelen:

- Was de krielaardapelen.

- Kook de krielaardappelen met pel gaar in water en zout.

- Giet af.

- Plaats vervolgens op een ovenplaat en bak deze gedurende 10 minuten in een oven van 230 °C.

- Snij elke aardappel dan middendoor en plaats in een cirkel op elk bord.

- Schep nu op elke halve aardappel een lepel bruschetta.


2. Kruidenslaatje:

- Kruid de verse kruidenmix met weinig zeezout en witte wijn azijn.


Afwerking:

- Plaats op elk bord wat kruidensla.

- Werk af met wat zwarte peper.


TIP. Hierbij kan je gebakken kip, kalfsvlees en vis serveren.



0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven