Pan con tomate³ / Secreto 65°C / Pimientos de padron

Spanje op een bord, klassiek gerecht pan con tomate upgraded



Ingredienten 4 pers:


500-600g Iberico - Secreto

2 Ciabatta’s De Trog

10-12 stuks Pimientos de Padron

2tl lookblokjes Ardo


8 stukjes kroepoek “Sepia” Didess

400g Tomatentartaar SNS

100-150g gemarineerde tomaatjes SNS

2-3 pruimtomaten


Afwerking & Kruiding:


Gelebloemetjes (Calendula)

Olijfolie Arbequina Extra vierge

Tomatenpoeder

FijnZeezout & Grof zeezout

Lookgranulaat verstegen

Bloemsuiker



Bereiding:

  1. Vlees: Secreto kruiden met peper en zout, pareren in rechthoekige stukken en garen in vaccuüm (Röner) warmwaterbad gedurende 24u op 65°C. Afbakken op een hete grill pan, warm houden om te dresseren.

  2. Chips van tomaat: Snij schijfes van de pruimtomaten van ongeveer 3-4mm dikte en bestuif aan beide kanten met bloemsuiker en snuifje zout. Open leggen en laten drogen in een droogtoren gedurende +- 10u op 70°C. droog bewaren

  3. Snij 2 dikke stukken ciabatta per persoon af, bestrooi rijkelijk met olijfolie zout en lookgranulaat. Bak af gedurende 4-5 min in een voorverwarmde oven van 200°C.

  4. Tomatenzout: ¾ tomatenpoeder mengen met 1/4zout, gebruik als afwerking

  5. Kroepoek: kort frituren op 180°C tot krokant, afkruiden met zout, droog houden

  6. Pimientos de Padron: de pepertjes kort een hevig aanbakken in olijfolie & lookblokjes, bestrooien met grof zout. Zorgt dat ze niet overgaar worden maar nog een bite hebben.

  7. Dresseren: Onderaan het bord tartaar van tomaat, dresseer daarop de gegrilde secreto, bovenaan de ciabatta leggen, afwerken met de tomatenchips, pimientos, kroepoek en de gemarineerde tomaatjes. Alles bestrooien met tomatenzout en afwerken met olijfolie.

  8. Finishing touch: afwerken met een geel eetbaar bloemetje





0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven