Sud'n'Sol tabouleh / grilled veggies / saffron / lemon dressing

Tabouleh, Royaal eten uit het midden oosten voor echte Prinsen

een bereiding uit de duizend en één nachten…



Ingrediënten 4 personen

150g Gegrilde paprika reepjes SNS

150g Gegrilde courgetteslierten SNS

150g Gegrilde Aubergineslierten SNS

150g Gegrilde wortelslierten SNS Tabouleh 200g vers gehakte platte peterselie 30g vers gehakte munt

100g voorgekookte Bulgur

Sap van 2 citroenen

2 fijngesneden Lenteajuinen

50ml Olijfolie extra vierge “Fruitig”

Zout 1-2tl Ras el Hanout spices naar smaak


Saffraan-citroen dressing: 150g griekse volle yoghurt

50g gesneden sjalot Ardo

Sap 1 citroen, zeste van ½ citroen

Enkele saffraandraadjes

Zout

Olijfolie


Afwerking & kruiding:

100g Granaatappelpitjes

Muntblaadjes Citroen

Sumak



Bereiding:

  1. Tabouleh: peterselie & grof hakken, mengen met de voorgekookte bulgur, lenteajuin en op smaak brengen met citroensap, olijfolie & zout, optioneel kan je naar smaak Ras el Hanout kruiden toevoegen..

  2. Safraan-citroen dressing: saffraan weken in een klein beetje warm water, dit mixen met de yoghurt, olijfolie, sjalotten & citroenzeste. Afsmaken met zout en citroensap.

  3. Dresseer de tabouleh royaal in het midden van een diep bord, versier met de gegrilde paprika’s, wortel-, courgette- & aubergineslierten.

  4. Bestrooien met de granaatappelpitjes en sumak poeder.

  5. Werk af met een blaadje munt en een citroen in 2 gesneden.

  6. Serveer de saffraan-citroendressing apart.




.


0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven