top of page

Recepten voor een seizoensmatige honger!

Honger... We hebben het allemaal...

Speciaal daarvoor creëren we enkele hartige recepten met ingrediënten die aansluiten bij het seizoen. Als dat niet verantwoord is!

Delisol stelt voor:

Kalkoenrollade met champignontapenade

Winterse Kalkoenrollade

Kalkoenfilets

Delisol champignon tapenade

walnoten, veenbessen

tijm, peterselie

wortels

venkel, rapen

2 teentjes look honing, olijfolie

Neem een kalkoenfilet, snij deze doormidden maar niet tot het einde door. Vouw zo de kalkoenfilet open tot een groot lapje vlees. Meng de champignontapenade met stukjes walnoot, veenbessen en verse kruiden. Smeer de binnenkant van de kalkoenfilet evenredig in met het mengsel. Rol de kalkoen op tot een rollade en bind mooi vast met een keukentouw. Smeer de rollade in met boter, kruid af met peper en zout en plaats gedurende 40 minutenin de oven op 200°C. Leg gehalveerde wortels, stukjes venkel en kwartjes van rapen in een ovenschaal en overgiet met olijfolie & honing. Kruid goed af. Leg stukjes look tussen de groenten. Laat deze in de oven roosteren geduren- de 30 minuten. Serveer met gebakken aardappelen of kroketjes.

 

Delisol02

Veggie Seitan Haute Dog

Bio de Trog Haute Dog broodje

Delisol wortel karwij tapenade

Seitan worst

rode ui

postelein

Bak het Haute Dog broodje af in een voorverwarmde oven op 200°C gedurende enkele minuten. Smeer de binnenkant van het broodje royaal in met de wortel karwij tapenade. Bak de seitan worst in een pan met olijfolie tot ze gaar is. Kruid af met peper en zout. Top het broodje met versnipperde rode ui en met een klein handjevol postelein blaadjes. Voor zij die het graag wat pittig hebben, kan je nog afwerken met wat chilliflakes. _______________________ Tip: gebruik gepekelde rode uitjes ipv de rauwe rode ui. Om de tapenade nog smeuïger te maken kan je ook een eetlepel verse geitenkaas toevoegen en goed mengen! _______________________

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page