top of page

Artisjok, een zomergroente met een smakelijk hart!


Artisjok, een zomergroente met een smakelijk hart!

Een artisjok is de eetbare bloem van een distel die zijn oorsprong kent in de gebieden rond de Middellandse Zee. De oogst piekt in juni en juli, wat het tot een ideale zomergroente maakt.

Artisjokken zijn gezond!

De groente zit boordevol vitamines zoals B1, B2, B3, B6, C en mineralen zoals magnesium en calcium. Daarbovenop is ook nog eens rijk aan vezels. De artisjok zou ook geneeskrachtige eigenschappen hebben zoals het stimuleren van de galproductie en het stimuleren van de leverwerking.

Reden genoeg om ermee aan de slag te gaan, lijkt ons!

Als rasechte groentespecialist met meer dan 20 jaar ervaring in de verwerking en bereiding van kwalitatieve groentes, kunnen artisjokken niet ontbreken in ons gamma.

Een artisjok kent vele bereidingsmogelijkheden, zowel warm als koud, waar wij dan ook hartig op inspringen.

We stellen voor:

Artisjokharten met geconfijte citroen

Gegrilde en gemarineerde artisjokharten met geconfijte citroen en basilicum. Ideaal als aperitief of om over pizza's te strooien. Experimenteer zelf met de vele mogelijke toepassingsmogelijkheden.

Gegrilde artisjok

Gegrilde en gemarineerde artisjokkwartjes Sud'n'Sol. Gemarineerd met tijm, rozemarijn en bonenkruid. Heerlijk als aperitief of verwerkt in warme gerechten.

Tapenade artisjok

De geblancheerde artisjokken van Sud ‘n Sol vormen het hoofdingrediënt van deze tapenade. De groentes worden geconcasseerd, gepureerd en vervolgens subtiel geparfumeerd met een verse kruiden mengeling. Vervaardigd zonder toevoegingen, waardoor ze puur natuurlijk blijven! Te gebruiken bij verschillende toepassingsmogelijkheden zoals maaltijdcomponent, culinaire smaakmaker of als aperitief!

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page