top of page
d Dewulf

Lauw-warme open lasagne van Delisol gegrilde groenten met schuim en krokantje van parmezaan


Eenvoudig te bereiden en met een bom aan smaak. Dit voorgerecht dresseer je rechstreeks op het bord voor een elegant ogende lasagne.

 

OPEN LASAGNE voor 4 personen

Lasagne

Schuim van Parmezaan

  • 250 gram Parmigiano Reggiano

  • 225 room 40%

  • 225 melk

  • peper

  • zout

Krokantje van Parmezaan

  • 75 gram Parmigiano Reggiano

  • dresseer ringen

  • silpad of stevig bakpapier

 

BEREIDING

  1. Haal de Delisol gegrilde groenten uit de koelkast zo dat ze op kamertemperatuur komen.

  2. Maak het parmezaanschuim: kook de melk met de room zachtjes op, voeg de fijn geraspte parmezaan toe en laat een even trekken onder plastiek folie. Draai het mengsel glad in een keukenrobot, zeef vervolgens en giet in een sifon. Voeg 3 gaspatronen toe en houd warm au bain marie.

  3. Maak de krokantjes: verwarm de oven voor op 180 graden. Maal de kaas met Microplane of keukenrobot tot fijn poeder. Zet enkele ijzeren dresseerringen op de bakplaat en strooi er een laagje parmezaan in, je mag de ondergrond niet meer zien. Bak gedurende 10 minuten. Maak de koekjes voorzicht los uit de ringen en koel af. Tijdens het afkoelen zullen de koekjes krokanter worden. TIP: indien er een stevige ventilatie op de oven staat, moet die iets zachter gezet worden zodat het poeder niet gelijk weg geblazen wordt.

  4. Breng een steelpan met gezouten water aan de kook. Gaar de wonton vellen gedurende 2 minuten.

ASSEMBLEER

Per bord bouw je de lasagne als volgt op: onderaan 1 wonton vel, 2 lepels tomatenpasta, de Delisol gegrilde groenten, en nog een wonton vel.

Herhaal met nog een lepel tomatenpasta en wat Delisol gegrilde groenten.

Werk af met het warme schuim van de parmezaan en de krokantjes.

Bestrooi met verse tijm en citroenzeste.

 

PRODUCT IN DE KIJKER

Delisol Chef Groentenmix 1kg

(artikel nr D0150)

 

Onze Delisol Chef “The Original” producten zijn steeds zonder bewaarmiddelen, zonder additieven en 100% puur. Originele recepten sinds 1998.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page