De perfect afwissling tussen smeuïg en knisperend en zacht en intens. Serveer als bar-bite of amuse-bouche en verras uw gasten met dit origineel smakenpallet.
CRACKERS MET AUBERGINE
voor 4 personen
Crackers
2 grote stukken Italiaans platbrood in kleine stukken gebroken
200 gram Delisol aubergine kaviaar
1 aubergine
ghoa cresse (koriander scheuten)
1 tl zwarte sesamzaadjes
bonitovlokken
rookmachine
Gerookte aubergine blokjes
50 ml ketjap
50 ml sojasaus
25 ml sushi azijn
korianderzaad
1 el honing
1 fijngesnipperde sjalot
1/2 teen look
Bereiding
Snij de aubergine in een fijne brunoise ( 1,5 cm ) en bak zachtjes aan in olijfolie, samen met de sjalot en look, wat peper en zout.
Doe intussen alle vloeistoffen met het korianderzaad in de blender en mix tot een gladde massa.
Wanneer de aubergine gaar is blus je deze met de vloeistof en gaar je de blokjes nog 5 minuten verder op zacht vuur. Let op want dit kan gemakkelijk aanbranden.
Koel de aubergine blokjes af op een grote plaat. Rook de blokjes met een rook machine en serveer fris. Indien U niet in het bezit ben van een koud rookmachine kan u wat rookpoeder gebruiken.
Breek de stukken platbrood in hapklaar formaat. Besmeer met wat Delisol aubergine kaviaar. Garneer de toastjes met gerookte aubergine blokjes en besprenkel met sesamzaad en enkele bonito vlokken. Werk af met takjes koriander cresse.
PRODUCT IN DE KIJKER
Delisol Chef Kaviaar van gegrilde aubergines 500g (artikelnr D0031)
Onze Delisol Chef “The Original” producten zijn steeds zonder bewaarmiddelen, zonder additieven en 100% puur. Originele recepten sinds 1998.