top of page
d Dewulf

Mini-cracker van Italiaans platbrood met Delisol aubergine kaviaar, gerookte aubergine-blokjes en bo


De perfect afwissling tussen smeuïg en knisperend en zacht en intens. Serveer als bar-bite of amuse-bouche en verras uw gasten met dit origineel smakenpallet.

 

CRACKERS MET AUBERGINE

voor 4 personen

Crackers

  • 2 grote stukken Italiaans platbrood in kleine stukken gebroken

  • 200 gram Delisol aubergine kaviaar

  • 1 aubergine

  • ghoa cresse (koriander scheuten)

  • 1 tl zwarte sesamzaadjes

  • bonitovlokken

  • rookmachine

Gerookte aubergine blokjes

  • 50 ml ketjap

  • 50 ml sojasaus

  • 25 ml sushi azijn

  • korianderzaad

  • 1 el honing

  • 1 fijngesnipperde sjalot

  • 1/2 teen look

 

Bereiding

  1. Snij de aubergine in een fijne brunoise ( 1,5 cm ) en bak zachtjes aan in olijfolie, samen met de sjalot en look, wat peper en zout.

  2. Doe intussen alle vloeistoffen met het korianderzaad in de blender en mix tot een gladde massa.

  3. Wanneer de aubergine gaar is blus je deze met de vloeistof en gaar je de blokjes nog 5 minuten verder op zacht vuur. Let op want dit kan gemakkelijk aanbranden.

  4. Koel de aubergine blokjes af op een grote plaat. Rook de blokjes met een rook machine en serveer fris. Indien U niet in het bezit ben van een koud rookmachine kan u wat rookpoeder gebruiken.

  5. Breek de stukken platbrood in hapklaar formaat. Besmeer met wat Delisol aubergine kaviaar. Garneer de toastjes met gerookte aubergine blokjes en besprenkel met sesamzaad en enkele bonito vlokken. Werk af met takjes koriander cresse.

 

PRODUCT IN DE KIJKER

Delisol Chef Kaviaar van gegrilde aubergines 500g (artikelnr D0031)

Delisol Chef groenten tapenades en sauzen

 
Delisol Chef

Onze Delisol Chef “The Original” producten zijn steeds zonder bewaarmiddelen, zonder additieven en 100% puur. Originele recepten sinds 1998.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page