Een pracht van een klassieker. Geef deze getomateerde bearnaise een verfijnde mediterrane twist met behulp van Delisol half-gedroogde tomaten. Ideaal bij vlees of gevogelte. De fris-zure smaak past ook heerlijk bij een stukje witte vis.
CHORONSAUS
voor 4 personen
Choronsaus
50 ml gastrique
1/2e sap van citroen
scheutje water
5 eidooiers
250g geklaarde boter
BEREIDING
Maak de tomatenpasta: meng alle ingrediënten in de blender tot een gladde massa.
Bereid de choron saus: in een pan meng de eidooiers met de gastrique, het citroensap en het water tot een homogene massa. Zet de pan op een laag vuur en voeg langzaam de geklaarde boter toe. Klop het geheel tot een stevige hollandaise saus en zet aan de kant.
Meng nu twee gelijke hoeveelheden van de saus en de tomatenpasta onder elkaar. Werk af met zwarte peper van de molen, nog wat verse gehakte dragon en indien nodig wat zout.
TIP serveer deze saus bij stukje op vel gebakken kabeljauw en werk af met Delisol half-gedroogde tomaten en een frisse kruidensla.
PRODUCT IN DE KIJKER
Delisol Chef Sud ‘n’ Sol tomaat 1kg (artikelnr D0110)
Onze Delisol Chef “The Original” producten zijn steeds zonder bewaarmiddelen, zonder additieven en 100% puur. Originele recepten sinds 1998.