Onze smakelijke tomatenschijfjes met basilicum, ideaal te verwerken als hapje tijdens de feestdagen.
Ingrediënten (voor 12 torentjes):
1 bakje Delisol tomatenschijfjes met basilicum 400g
4 bollen buffelmozarella
Verse basilicum
Peper en zout
Bereiding:
Snij de mozarella langs de breedste kant voorzichtig in dunne schijven.
Haal met een uisteker ter grootte van de tomatenschijfjes
telkens mooie ringetjes uit de mozarellaschijven.
Maak de torentjes: begin met de mozarella,
bestrijk met wat basilicumolie van de tomatenschijfjes,
vervolgens een tomatenschijfje en wissel zo af.
Eindig met een tomatenschijfje en kruid met peper en wat grof zeezout.
Werk af met een blaadje basilicum.
Reken 3 torentjes per persoon als smaakvol voorgerecht,
of 1 torentje als amuse-bouche.
Serveer met een frisse groene salade van waterkers,
rucola, pompoenpitten en de resterende basilicumolie.
Tip: kan ook warm geserveerd worden: rasp parmezaanse kaas
over de torentjes en stop ze in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 10min.
Feestelijke smakelijkheid.
Meer info over de tomatenschijfjes vind je hier!