top of page

New year, new me?

d Dewulf

Januari = Reset

Na een einde van het jaar vol aperitiefjes, hors d’oeuvres en amuses bouches is de maand januari de ideale periode om je lichaam even wat rust te gunnen.

Het nieuwe jaar is dan ook bij velen het moment bij uitstek om een gezonde levensstijl na te streven. Door het aanbieden van een gezond alternatief op de menukaart sluit je hier naadloos bij aan!

Detoxen, hoe doe je dat?

  • Eet gezonder. Vermijd geraffineerde suikers en verzadigde vetten en drink voldoende water!

  • Vermijd stress

  • Leef regelmatig en slaap voldoende

  • Beweeg

  • Kies voor voeding rijk aan vitamine C

  • Eet voldoende vezels

Mediterrane Linzensalade:

Verras de klanten van je zaak of je familie thuis met een gezonde mediterrane salade. De ideale afwisseling na een periode van overdaad. Deze salade met linzen, groentetartaar en citroen vormt een mooi begin van het nieuwe jaar. Ook via de darmen worden namelijk afvalstoffen afgevoerd, en peulvruchten en groenten bevatten veel vezels die je darmperistaltiek bevorderen. De citroen en peterselie vormen een bron van vitamine C en geven de salade een frisse toets.

Ingrediënten:

  • 2 tasjes bruine linzen

  • 200g Delisol groentetartaar

  • 3 verse tomaten, brunoise

  • 1 komkommer, brunoise

  • 2 kleine sjalotjes, gesnipperd

  • 2 handenvol gehakte platte peterselie

  • 300g fetakaas, in blokjes

  • 1 el citroensap, zeste van 1 citroen

  • 5 el koudgeperste olijfolie

  • peper en zout

  • appelcider azijn

Recept:

1. Breng 6 kopjes water aan de kook. Spoel intussen de linzen en voeg ze bij het water, eens het kookt. Verlaag het vuur en laat 20 min koken tot de linzen klaar zijn. Giet af om het teveel aan vocht te verwijderen en doe de linzen terug in de pan om op te drogen. Hoe droger de linzen, hoe beter de dressing straks zal kleven. Voeg zout toe een een druppeltje appel cider azijn.

2. Snij de komkommer, tomaten en sjalotjes fijn terwijl de linzen garen. Hak de peterselie fijn. De fetakaas mag in blokjes.

3. Wanner de linzen zijn afgekoeld meng je alle ingrediënten onder de linzen. Bewaar enkele blokes feta en wat peterselie om af te werken. Gebruik enkele lepels van de marinade van de tartaar als dressing. Kruip met peper en zout.

4. werk af met verkruimelde feta en platte peterselie.

D1099

1kg

 
 
 
bottom of page