top of page
d Dewulf

Seizoenstapenade: asperges tijdens de lente!


Onze lentetapenade van groene asperges Bestelbaar vanaf 1/04/2019 *vervanging van de winterse champignon tapenade D0081

Tapenade van gegrilde groene asperges

Fris, inspirerend en een echte lente klassieker, onze tapenade van gegrilde groene asperges.

Als specialist onder de gegrilde groenten maken we een selectie van de beste asperges die we vervolgens kort en op hoge temperatuur grillen. Dit zet hun delicate, bijzondere smaak extra in de spotlights.

Onze groene Mediterrane pasta smaakt helemaal zoals ze bereid wordt: vers, aromatisch en natuurlijk, afgewerkt met een vleugje dragon. Ideaal om te gebruiken als dip, spread, smaakmaker of saus bij tal van lente- en zomergerechten! Tast toe!

Deze tapenade doet opnieuw hunkeren naar de warme zomerse avonden met een aperitief in de hand en smullen van een bord lekkere tapas! Een smaakvolle tapenade van groene asperges die op toast al heerlijk is, maar ook in vele gerechten voor een verfijnd smakenpallet zorgt!

Recept idee: Bruschetta met lente tapenade en tempura van scampi en groene asperges

Benodigdheden:

Citroensap 2el

blanke amandelen 50g

olijfolie

suikersnuifje

peper & zout

witte en groene asperges 1/2 bussel

3 eieren

bloem 200g

maïszetmeel 50g

amandelpoeder 2el

Let's get to cooking:

Schil de asperges en breek het houtachtige einde eraf. Stoom of kook ze beetgaar. Dep goed droog. Maak het tempura beslag. Splits de eieren en klop de dooiers goed los met 350ml koud water tot je een citroen kleurige massa krijgt. Zeef de bloem met het maïszetmeel in een ruime kom en kruid met peper en zout. Klop er beetje bij beetje de losgeklopte dooiers door tot er een glad beslag ontstaat. Voeg er het amandelpoeder aan toe. Klop de eiwitten tot stevig schuim en spatel dit voorzichtig door het beslag. Verwarm de frituurpan. Dompel de asperges en de scampi"s voorzichtig een voor een door het beslag en dompel ze in de hete olie. Bak ze krokant en laat uitlekken.

Rooster de geblancheerde amandelen goudbruin in een pan zonder vetstof. bestrijk knapperig getoast zuurdesem brood met de tapenade en werk af met de asperges / scampi's en amandelen.

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page