top of page

Sud'n'Sol champignons saté

Zalig makkelijk en origineel



Ingrediënten 4 personen

600g Gegrilde champignons SNS


Salsa verde:

25g Look gehakt

50g Platte peterselie gehakt

50g Basilicum gehakt

10g Munt gehakt

10g Dragon gehakt (opt)

10g Salie gehakt (opt)

10g Rode chili peper gehakt

1-2el Rode wijn azijn 100ml Extra vierge olijfolie 2el Kappertjes op zout


Afwerking:

Pijnboompitten geroosterd

Appelkappertjes op azijn

Grote paarse Sisho bladeren


Bereiding:

  1. De kappertjes op zout laten ontzouten in koude water gedurende 1u.

  2. Doe in een cutter machine, look, peterselie, basilicum, munt, dragon, salie, rode chili & de ontzoute kappertjes. Op smaak brengen met zout.

  3. Meng de grof gecutterde kruiden met goeie olijfolie en rode wijnazijn. Houd apart.

  4. Prik de gegrilde gemarineerde champignons op een houten prikker, ofwel bakken in een tefalpan of op de BBQ ofwel opwarmen in een oven (+-15-20 min op 180°C)

  5. Dresseren: leg de gebakken champignonsaté op een bedje van paarse sisho bladeren, nappeer met de salsa verde, werk af met geroosterde pijnboompitten & appelkappertjes.

  6. Salie & Dragon in de salsa zijn optioneel voor diegene die dit graag lusten maar kan je eventueel weglaten indien te sterk.

.




0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page